Προϊόντα


Η Hellenic Food φροντίζει να τροφοδοτεί το τραπέζι σας με τα πιο φυσικά, αγνά προϊόντα της ελληνικής γης, κατευθείαν από τον παραγωγό επιλεγμένα για την ποιότητα και τη γεύση τους.

Η εταιρεία μας Hellenic Food, δημιουργήθηκε το 1999 με σκοπό να προωθήσει την Ελληνική διατροφή χρησιμοποιώντας μόνο Εκλεκτά προϊόντα ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) και προϊόντα ιδιαίτερης παραγωγής.

Στην διάρκεια των ετών έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα στο είδος τους. Μια ολοκληρωμένη ελληνική διατροφική λίστα, ικανή να καλύψει τις ανάγκες οποιασδήποτε κοινωνίας.

Μια λίστα που βασίζεται στη μεγάλη βιοποικιλότητα, που οφείλεται στην ιδιομορφία της Ελληνικής γης, με τους ορεινούς όγκους και τα αμέτρητα νησιά που δίνει μοναδικά προϊόντα ανά περιοχή. Η παραδοσιακή ελληνική – μεσογειακή διατροφή σε πρόσφατες μελέτες έχει χαρακτηριστεί ως η πλέον υγιεινή κουζίνα του κόσμου.

Το 2010, η ΟΥΝΕΣΚΟ συμπεριέλαβε την Μεσογειακή Διατροφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας
Η μεγάλη παράδοση της ελληνικής κουζίνας με τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, έρχεται από τα πρώτα γραπτά κείμενα των ελληνικού πολιτισμού, από τον Όμηρο έως τον Ιπποκράτη, ενώ πολλές είναι οι ελληνικές λέξεις με διεθνή σημασία σε σχέση με την διατροφή όπως το συμπόσιο, το νέκταρ και η αμβροσία.

-Μεσογειακή Διατροφή και Οφέλη Υγείας


Η Ελληνική διατροφή έχει αποδειχθεί ότι είναι από τις πιο υγιείς και ισορροπημένες δίαιτες στον κόσμο.

Η παραδοσιακή διατροφική σύνθεση της Ελληνικής / Μεσογειακής Διατροφής έχει ως αποτέλεσμα αφενός στην πρόληψη όσο και στην έκβαση ασθενειών , τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστημονική κοινότητα έχει αναγνωρίσει, το σημαντικό ρόλο της.

Η Ελληνική / Μεσογειακή, με τα άφθονα θρεπτικά της συστατικά, τη σωστή αναλογία γευμάτων και το άφθονο ελαιόλαδο δεν σταματά να αποτελεί πηγή κλινικών μελετών παρέμβασης (Intervention studies).

Οι μελέτες έρχονται να προστεθούν στα ήδη διαπιστωμένα οφέλη της Ελληνικη / Μεσογειακή και να μας υπενθυμίσουν την πολύτιμη αξία της στην υγεία και ευεξία μας.

Έτσι, η Μεσογειακή δίαιτα είναι βασικά μια υγιεινή διατροφή. Έχει έντονο το στοιχείο τής παράδοσης και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στο πέρασμα του χρόνου.

-Πολιτιστική κληρονομιά


Το 2010, η ΟΥΝΕΣΚΟ συμπεριέλαβε την Μεσογειακή Διατροφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν από κοινού οι χώρες Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Μαρόκο.

Προϊόντα ΠΟΠ


Ως «Ονομασία Προέλευσης» νοείται το όνομα μιας περιοχής, ενός συγκεκριμένου τόπου ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις μιας χώρας, το οποίο χρησιμοποιείται στην περιγραφή ενός γεωργικού προϊόντος ή ενός τροφίμου που κατάγεται από αυτήν την περιοχή, το συγκεκριμένο τόπο ή τη χώρα, του οποίου η ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως ή αποκλειστικά στο γεωγραφικό περιβάλλον, που περιλαμβάνει τους φυσικούς και ανθρώπινους παράγοντες και του οποίου η παραγωγή, η μεταποίηση και η επεξεργασία λαμβάνουν χώρα στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter της Ελληνικής Τροφής και λάβετε όλες τις προσφορές!